top of page
153145148_716840432328464_18159500235210

JAG VILL BIDRA OCH INSPIRERA TILL MÄNNISKORS PERSONLIGA OCH SJÄLSLIGA UTVECKLING

Mitt namn är Ylva Westerholm och jag verkligen brinner för mitt arbete som Samtalsterapeut. Att få hjälpa andra människor växa är en ynnest. Men det har inte alltid varit så här. Jag skolade om mig vid 52 års ålder, pga en utmattning. Från att ha arbetat på ett stort Internationellt, framgångsrikt, elegant företag i 25 år med marknadsföring, media och kommunikation. Till att säga upp mig, från ett jobb, som många skulle hugga av sin ena arm för att få. För att äntligen få göra något mer, som gjorde skillnad. Som det här, att få arbeta med människor i behov av samtalsterapi. Så de senaste 10 åren har jag ägnat mig åt samtalsterapi och personlig utveckling.

Jag arbetar med psykosyntesen som grund och med mig har jag alltid min starka intuition och högkänslighet.  

Jag är gift och har två vuxna tvillingar. Mina fritidsintressen är bl a yoga, psykologi, mat, träning, resor och andlighet.  

Min verksamhet Humanus Contio är en del av Westerholm och Partner AB, förkortat wopab som du ser i min e-postadress.


Varför jag blev samtalsterapeut och coach

Mitt intresse för att stötta och guida andra har alltid funnits med mig. Att få bidra och inspirera till människors själsliga och personliga utveckling är min drivkraft. Det är en verklig ära att få inblick i en annan människas liv.

Första gången jag kom i kontakt med samtalsterapi frågade jag mig själv, varför jag inte hade gjort detta tidigare? Jag upptäckte hur befriande och skönt det var att få en annan människas professionella och sunda perspektiv på mina funderingar och tankar. Inspirerad av detta samt viljan att få göra skillnad, beslutade jag mig för att själv utbilda mig till Samtalsterapeut och Livscoach.

Yrkesutbildning på HumaNova

För att bli diplomerad Samtalsterapeut valde jag att gå HumaNovas (då 4-åriga) yrkesutbildning och läste där även till Samtalscoach.


I HumaNovas fyraåriga Samtalsterapeut/Coachutbildning ingår 100 timmar egen terapi samt 100 timmar som terapeut till träningsklienter. Utbildningen är en basutbildning i integrativ Psykoterapi (sk steg 1) med psykosyntes som grund och inkludering av KBT, ACT, Schematerapi, Relationell terapi samt Mindfulness.

Jag arbetar med Psykosyntesen

En terapi som fokuserar på det sunda och friska i varje människa.


Terapin/coachingen syftar till att hjälpa klienten att identifiera och på sikt, förverkliga sin egen potential. En viktig del är viljans kraft. När man lyssnar och respekterar sin egen vilja känns livet meningsfullt och man är i balans. Det är tyvärr väldigt ofta som vår egen vilja får stiga åt sidan, antingen för att vi inte är vana att använda den eller för att vi tror att andras behov är viktigare än våra egna behov. För att vi ska känna att livet är meningsfullt är det viktigt att man vet vem man är och vad man vill.


Psykosyntes-terapin hjälper till att hitta ett förhållningssätt till det som har varit och det som är just nu och till det som ännu inte är. Alla livserfarenheter bidrar till den individ du är idag.

Psykosyntesen uppmuntrar oss till att använda vår vilja och agera utifrån den. Det allra första steget till förändring är att man uppnår en inre medvetenhet och det gör man när man går i terapi.

Verktyg som jag jobbar med är bl a guidade meditationer, övningar, mindfulness, målning.

För din och min trygghet

Som Diplomerad Samtalscoach är jag certifierad via EMCC (European Mentoring and Coaching Council) och som medlem i Psykosyntesförbundet är jag bunden att följa dess etiska regler.
Du hittar mig även på Samtalsförmedlingens sida. 


Jag är diplomerad av HumaNova och inte legitimerad av Socialstyrelsen, vilket betyder att jag inte arbetar med klienter med diagnostiska psykiska sjukdomar. Utan med klienter som har ångest, oro, nedstämdhet, lättare depression. Och med klienter som vill få balans i livet och som vill utvecklas. Jag vidareutbildar mig regelbundet. Jag har även gått en utbildning till ICT-terapeut (instant change therapy).  En terapiform med holistiskt perspektiv, traditionell psykologi blandat med quantum metoder, ICT-verktyg och systematisk medvetenhet.  Där man går till klientens undermedvetna genom att ställa frågor, som går förbi det logiska sinnet för att finna deras undermedvetna sanningar. Jag går i regelbunden handledning både för att kvalitét-säkra min kompetens och för din trygghet som klient.

 Jag har självklart tystnadsplikt och behandlar dina personuppgifter enligt GDPR

Hör gärna av dig med dina tankar och funderingar eller boka ett samtal via formuläret här på hemsidan.

Om mig: Om mig

BOKA IN ETT FÖRSTA MÖTE

Välkommen att höra av dig så

Boka in ett förutsättningslöst första möte - halva priset 475:-

Jag sitter på två mottagningar, dels på Norrtullsgatan 15 vid Odenplans T-bana och del på Luntmakargatan 52, vid T-bana Rådmansgatan i Stockholm. Bor du någon annanstans eller hellre vill träffas på nätet, kan vi självklart ses via FaceTime, telefon, eller annat. 

Under vårt första möte lär vi känna varandra och samtalar om anledningen till att du söker dig till samtalsterapi, din ev. tidigare erfarenhet av terapi och lite om din uppväxt, familj, praktisk info, m.m.


Vill du sedan fortsätta så bokar vi in en ny tid för samtal och utgår därifrån.

Det viktigaste är att du känner dig trygg, har förtroende och tillit till mig.

Vid ditt första möte betalar du halva priset 475:- (950:- ord. pris/timme)

OBS! Har du friskvårdsbidrag hos din arbetsgivare kan du använda det. Samtalsterapi ingår i

Skatteverkets begrepp "motion och annan friskvård".

SAMTALS FÖRMEDLINGEN OCH BENIFY

Om din arbetsplats har avtal med Benify hittar du mig även där. Hör med din arbetsgivare eller gå in på: www.samtalsförmedlingen.se,  då Samtalsförmedlingens avtal med Benify, ger rabatterat pris.

Tack för ditt meddelande!

Om mig: Försäljningslead
bottom of page