top of page
Sök

3 tecken på depression...

Alla människor blir deprimerade någon gång i livet. Är du dessutom kvinna och yngre kan det vara mer sannolikt att du lättare blir nedstämd och deprimerad. Samt om depression finns i släkten och eller du varit deppad tidigare. Depression är en av de vanligaste diagnoserna i dagens samhälle, så du är inte ensam.


En kris kan utlösa en depression Det som utlöser depressionen kan vara stora livshändelser som sorg, trauman, förlora jobbet, skilsmässa. Det kan även vara stressande omständigheter i livet som att bli sjuk. Därför är det viktigt att återhämta sig efter en svår influensa till exempel, annars finns risk för depression. Andra orsaker kan vara en flytt, sämre ekonomi eller om skyddet av; socialt stöd, vänner och kontakt med familjen saknas.

Så här kan det kännas Du kan ha varit nedstämd och orolig samt haft sömnstörningar varje natt i minst 2 veckor och finner inte någon glädje i ditt liv.

  • Du upplever att du inte kan förändra din situation, att du känner dig instängd och fångad.

  • Du har en betydande viktupp- eller nedgång.

  • Du undviker att träffa vänner, tackar nej till allt, har mycket låg energi, trött, orolig och känner ångest

Jag arbetar med lättare depressioner och blandar flera psykoterapier; Psykosyntes, KBT, Schematerapi och Self Compassion (självmedkänsla)

Vill du veta mer om mina tjänster?

245 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page